Geen widgets gevonden in de zijbalk

Kochi, 15 februari 2023

We zitten midden in de jungle, in een tent, tussen de beesten. Een beetje reisblog heeft dan een kek kaartje waarin je  de reis kunt volgen. Wil je zo’n kaartje, ga naar het polarstepsblog van Cécile (klikken is kijken!). 

Als je meer van de woorden dan van de plaatjes bent. Hier het plaatje in kekke woorden. De dag na Kerstmis vlogen we naar Zanzibar. Dat eiland ligt aan de oostkust van Afrika en is onderdeel van Tanzania. Het is ook letterlijk onderdeel van de naam TanZANia. Wij leggen in het Nederlands de nadruk  op de i. In de talen die wij om ons heen hoorden, ligt de nadruk op de tweede a. 

De eerste dagen waren we op het strand aan de oostkust, Jambiani en omgeving. Via de hoofdstad Stonetown zijn we naar Arusha gevlogen. Vanuit Arusha bezoeken we de wilde dierenparken in het noordwesten van Tanzania, dat is aan de grens met Kenia en richting het Victoriameer. 

Nog een dag of wat tussen de olifanten, giraffes en luipaarden en dan richting de Kilimanjaro. Die hoogste berg van Afrika gaan we zeker niet beklimmen, maar misschien gaan we er wel voor dagen wandelen. 

Beetje flauw om dit hier als vraag op te werpen. Ik weet dat we het niet gedaan hebben. We zagen de berg één dag, eventjes. ‘Kili’ had een paar wolken van zich afgeworpen en toonde het topje van de berg, met een beetje sneeuw. 

We hebben haar niet beklommen, maar zijn wel dagen in de buurt geweest. Dat was ook fijn. Daarna hebben we gewandeld in de omgeving van Mombo, Lushoto. 

Van hoofdstad Dar es Salaam vlogen we naar een nog veel grotere stad Mumbai en via de oude hippies in Goa, zitten we nu in de buurt van iets anders oud: de Nederlandse begraafplaats in Kochi, in het zuiden van India. 

Dan weet je dat. Terug naar begin vorige maand. Onze safarigenoten leggen hun kaarten op tafel. 

Groeten van, 

Joris 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.