Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bangkok, 29 maart 2023

Ons eerste verre buitenland was Thailand. We hadden nog niet heel veel geld gespaard, dus we namen de goedkoopste, allergoedkoopste vlucht heen. Biman Bangladesh bracht ons met vier tussenstops in Dhaka. Daar overstappen naar Bangkok. 

Een maand later vlogen we vanuit Singapore terug naar huis, geen idee meer hoe dat ging.

Bangladesh is arm en wij vonden het onbehoorlijk om het eten in het vliegtuig niet aan te nemen en op te eten. Er was tussen iedere stop eten. Vijf maaltijden weggewerkt met het idee dat het anders weggegooid zou worden. 

Het water dat we kregen smaakte als de duurste wijn. Zeker toen we over Bangladesh zelf vlogen en de gevolgen van alweer een overstroming onder ons zagen: mensen op daken. 

Ons drinkwater en eten was beter aan de slachtoffers besteed geweest. 

In Bangkok was alles anders dan we ooit gezien en gevoeld hadden. Zelfs de grassprieten. Het kan misschien wel warmer zijn in Spanje, maar de Aziatische hitte is toch een ander warm bad. 

Eén rugzak kwam rechtstreeks aan in Bangkok. De andere was bij een tussenstop niet in het vliegtuig naar Bangkok, maar naar ik meen Boedapest gestuurd.

Nu vliegen we opnieuw op Bangkok. Sinds 1991 zijn we hier een paar keer geweest. Het woord thuiskomen is overdreven, maar ondanks de drukte vinden we het er wel fijn. 

Dat kun je ook zien op de foto’s in het Polarstepsblog van Cécile

Na Bangkok gaan we trouwens naar Koh Lipe daar is het strand en de stilte die we zoeken om uit te rusten van drie maanden reizen. 

Laat de vakantie nu maar beginnen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.