Geen widgets gevonden in de zijbalk

Tangerine national park, 11 januari 2023

In een reisgids las ik dat je in het Nyerere nationaal park, in het zuiden van Tanzania, gegarandeerd meer olifanten zou zien, dan Jeeps. Merkwaardige belofte dacht ik in Nederland en we gaan niet naar het Nyerere nationaal park, dus wat maakt het uit. 

Waar wij gingen, zijn meer Jeeps zichtbaar dan olifanten. Eigenlijk best gezellig. Daarom een ode aan de Jeep, en de reclame-uiting achterop. Alle reservebanden verzamelen, want daar staat meestal op hoe de tourorganisatie heet. Inclusief wat stichtelijke marketingwoorden. 

Wij reizen met de stokstaartjes. Eigenwijs staan er twee om zich heen te kijken, zoals alleen stokstaartjes dat kunnen. Rode achtergrond, de lijnen van de stokstaartjes in het wit: Suricata safaris in tekst erbij. Dat is alles. 

We worden ingehaald door Gosheni safaris. Tanzania’s leading tour operator 2021. Bruine letters en dat lichtbruin-groenige van een Brit in een tropenkostuum over de wielen. Een Jeep met twee witte banden met een goudkleurige tekening van een leeuw: Lion King adventures (punt com) haalt ons ook in. 

Bij een poserende luipaard in de boom, staat Kalangaadventures met een tekening van een hert met gewei. In het groengeel van ADO Den Haag, komt Tarangire view camp en de African view lodge voorbij. Een groene Giraffe op het ene wiel, een groene trompetterende olifant op het andere. 

Helemaal uit Duitsland komt Reisewelt Afrika Adventure, ze horen bij Tansania Reisen. Ze schrijven hun reclame op een wiel met een in het avondrood getekende Baobab (dat is een boom)  en rennende giraffes. Er zijn meer Duitse Jeeps: Bergauf, exklusive wander & trekkingreisen (punt DE) en Sunday safaris, so geht abenteuer heute. Green-lion.de moeten we ook niet vergeten. 

De volgende Jeeps horen eigenlijk op een andere plek. Normaal doen ze aan bergbeklimmen, maar nu maken ze een uitstap naar de beesten: Kilimanjaro Heroes en Enjoy Kili bijvoorbeeld. In fel oranje rijdt daar Almighty Kilimanjaro: dream, discover, explore. Daarmee is de verwijzing naar de hoogste Afrikaanse berg nog niet voorbij: Celebrate Kili Sera en Climbing Kilimanjaro zijn er ook. 

Bij de stinkende nijlpaarden in het water, trappelen weer nieuwe Jeeps om aandacht. Foresight, created to support people staat naast Elianne, endless discoveries.  Bushmara is er ook en Tanzania specialist (punt com) staat daar weer naast.  Deze specialist (punt com) heeft geen tekening op de wielen. De wielen zijn wit met zwarte letters. De punt-com staat dan weer met witte letters in een groen rondje geschreven. 

Enosa Expeditions is een ‘adventure beyond expectations’ Bij de entree van Serengeti staan ze hand in hand met Teamwise Africa travel. Simba safaris én Leopard tours. Zohar African Safaris heeft dan weer ‘a more personalized touch’. Naast Zohar, staat Zara, daarnaast alleen Z, in de vorm van een zebra: ‘a signature of excellence’. 

En toch was het mooi, prachtig en alles. Iets hoeft niet uniek te zijn, om bijzonder te zijn. En sorry  Unparalleled Adventure Holidays, AAA express adventure LTD, Meruslopes tours and safaris, Afrika Safaris Tanzania, Wild Candle African Safaris en Bushbuck safaris (with love) dat jullie pas aan het eind van dit stukje staan. Maar jullie staan in ieder geval nog voor die Jeep met op het ene wiel ‘just’ en op het andere wiel ‘married’. Dat is van de shadow of Africa, mocht je trouwplannen hebben. 

Eén gedachte over “16. We zijn niet alleen”
  1. Dit is werkelijk echt heel grappig Joris. Grote klasse.
    Overigens op een of ander manier lees ik verslag in retro. Waar ik net was in Goa en jij nu al in Katmandu ben ik bezig met je terugreis naar TanzAnia. Je komt net terug van de Kiliman is Daro en boekt een safari die je al gemaakt hebt.
    Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.