Geen widgets gevonden in de zijbalk

Arusha, 13 januari 2023

Twee grote rugzakken en twee kleintjes. Als we niet helemaal goed hebben ingeruimd is er nog een derde kleine rugzak bij. 

Alles kunnen we gebruiken. Het is maar één lange broek, twee korte broeken, zeven onderbroeken, zes paar sokken, twee t shirts, een shirt met lange mouwen, een blouse met lange mouwen en twee nieuwe hempjes. Verse schoenen aan, twee paar lichtere in de rugzak. 

Onderbroeken, dat zijn er misschien te veel, maar je weet nooit hoe lang je niet kunt wassen. Nu, na een paar dagen jungle, is bijna alles gebruikt. De sokken, dat zijn er zeker te veel. Maar als je echt voor dagen aan de wandel gaat. Beter mee verlegen, dan om verlegen, is het cliché dat door mijn hoofd gaat. 

We hebben een tas met spelletjes. Heel kleine speelkaarten die bij een beetje wind zo weg zijn, Triominos steentjes en Trans America, om maar eens drie favorieten te noemen. We hebben een toilettas en een apothekerstas. Pilletjes, zalfjes en ander gemak om opkomende ziektes en diarree te voorkomen of onder controle te krijgen. 

We hebben twee lampjes bij ons, of eigenlijk vier. Twee voor op ons hoofd, als we in het donker buiten zijn, van die mijnwerkerslampjes. Van die lampjes waarvan je de eerste keer als je ze ziet denkt: die ga ik nooit gebruiken, en die nu best handig zijn. En twee lampjes voor aan het bed. Onze eigen leeslampjes. We hebben een zijden lakenzak bij ons, voor als het geleverde beddengoed niet helemaal schoon voelt en we hebben een beschermding tegen muggen, een klamboe.

Geen boeken, of het moet mijn reisdagboek zijn met onleesbare aantekeningen. Oh ja, ook kleurboeken hebben we bij ons. Op één van die boeken staat: creatief kleurboek voor grote mensen. Kleurend kom ik soms tot rust. We hebben dus niet alleen de boeken, maar ook de potloden en de stiften bij ons Maar geen handzame, maar oh zo zware, reisgidsen meer. Daarvoor in de plaats een Ebook. 

We hebben, omdat Etos het nou eenmaal in de aanbieding had, antimuggenspul voor de hele reis en omdat Aldi het in de aanbieding had: zonnecrème voor zeker de eerste twee maanden. We hebben kooltjes tegen de muggen en ander ongedierte (eco) en we hebben spullen die ik vast vergeet te noemen. Verdeeld over de verschillende rugzakken hebben we voor ongeveer 50 kilo bij ons. 

Wat we niet bij ons hebben is een puzzel van Jan van Haasteren, een Cécilefavoriet. Voor het gewicht had het nauwelijks iets uitgemaakt. Maar we hebben al puzzel genoeg: waar gaan we naar toe, wat laten we achter ons en hoe pakken we in? Het leuke voor mij is dat we gezamenlijk hebben besloten dat ik niet kan puzzelen. Dus ik wacht netjes af tot de rugzakken vol zijn en we ze vol verwachting naar een nieuwe plek brengen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.