Geen widgets gevonden in de zijbalk

New Delhi, 15 maart 2023

Het kan komen doordat er gisteren te veel ui en chili in de ‘springrolldosa’ zat. Loempia’s  met een buitenkant van linzen en rijstmeel. Als ik diep hoest doet mijn buik diep van binnen mee. Heel geïntegreerd laat ik boertjes bij de vleet, als een baby na z’n eerste potjes Olvarit. Maar ik denk dat de misselijkheid ook nog komt door een beeld van gisteren. 

We wandelden (wat anders) door Delhi. Af en toe over een kapotte stoep, meestal over de weg. Er was een uitdeelpunt voor eten. Even verderop stonden de roodwitblauw geverfde fietsen van de fietstaxi’s. De fietsmannen waren aan het eten of hun fiets aan het poetsen.. We werden niet gevraagd waar we vandaan komen, waar we naar toe gaan en of we wel wisten dat het heel goedkoop is om met hun taxi te gaan. 

Ik was aan het nadenken over de volgorde van de kleuren van de taxi. Het begon toch echt met rood, dus geen omgekeerde fietstaxi. 

Op de weg zat een man in grijze kleding die ooit wit was geweest. Hij zat met zijn voeten plat op de grond, zijn knieën doorgezakt zonder zijn evenwicht te verliezen. Zo’n houding waar wij altijd een beetje jaloers op zijn. Bij wat volgde hoort geen jaloezie, maar misselijkheid. 

Voor de man lag iets in de kleur van het eten dat een paar honderd meter verderop was uitgedeeld. Het lijkt nog iets smeuiger dan op de aluminium bordjes bij het uitdeelpunt. Het lijkt er dus op alsof iemand het terug heeft gegeven aan de straat. 

De man in het ooit witte pak schraapt het bij elkaar en eet het op. Het kan zijn dat je bij het lezen van deze woorden meteen zelf ook lijkt te moeten overgeven. Dat had ik ook toen ik het zag, en nu opnieuw. 

De man met het ooit witte pak liep na zijn asfaltmaal verder over straat. Hij schreeuwde iets onverstaanbaars. Het was niet fijn om te zien, voor hem moet het verschrikkelijk zijn, als hij het ooit in de gaten krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.