Geen widgets gevonden in de zijbalk

In de bus, 24 februari 2023

Beste chauffeurs, 

Dank dat ik hier mag spreken op deze bijeenkomst over klantvriendelijkheid en veiligheid in t verkeer. 

Ik laat u in deze video zien hoe u uw werk ook kunt doen. 

Ja, u als regionale buschauffeurs trekt vaak te snel op, u remt te hard, u gaat te heftig door een bocht. Deze film, een samenvatting van anderhalf uur durende horrorrit van Teggady naar Varkala laat zien dat u best nog wel meevalt. 

Hier op de video ziet u uw collega vriendelijk lachen, boven zijn mondkapje. Het is stoffig, er wordt aan de weg gewerkt, daarom is zijn bril beslagen. 

De tweebaansweg kun je dus gebruiken als drie of vierbaansweg. De chauffeur gebruikt de kracht van zijn bus heel goed. Kijk de tegenliggers die op hun eigen baan rijden, gaan vanzelf aan de kant. 

Op de eigen weghelft rijden, is sowieso stom. Je moet altijd klaar zijn om in te halen, zeker als dat onmogelijk is. 

Mocht een tegenligger moeite met je hebben, dan toeter je gewoon, alsof t de normaalste zaak van de wereld is. Jij bent de grootste, de sterkste, anderen gaan toch wel aan de kant. Ook als je nog wat slaap in te halen hebt. 

Hier ziet u hoe hij heel professioneel langzamer gaat rijden en zijn hoofd langzaam laat zakken. 

De conducteur, ja die hebben ze hier nog op de bus, zit op zijn ticketapparaatje te spelen. ‘Oh ja, ik zal even met hem praten.’ 

De chauffeur wordt wakkergepraat en pakt dan ergens onder zijn stuur een thermoskan met koffie, of iets. De bus slingert nu over de weg.  

Ik heb hier alle bijna ongelukken achter elkaar gemonteerd. Daar ziet u de tegenliggende auto’s staan die even moeten bijkomen. De inzittenden leven nog. 

Hier ziet u de grijns op het gezicht van uw collega. Hij kijkt trots naar de twee grauwe gezichten achter hem. Ik heb jullie maar mooi naar je volgende bestemming gebracht, lijkt hij te denken. 

Dames, heren chauffeurs, het kan dus altijd nog erger dan in Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.